Europeiska ungdomsparlamentet

Kom hem igårkväll från Uppsala där jag spenderat torsdag-söndag. Har varit en jäkla resa, varit superstressigt, jag har mått totalt upp och ner men samtidigt lärt mig så himla mycket - och nu i slutändan ångrar jag absolut inte att jag åkte.
Torsdag:
Efter skolan tog jag och 3 andra tjejer från skolan + en av våra lärare bussen till Uppsala. Checkade in på Raddisson Blu där vi spenderade den första natten. Var otroligt hungriga när vi kom fram så vi gick och köpte Max-mat som vi tog med till hotellet och åt innan vi somnade. Sov ingenting denna natten trots jättesköna sängar.
Fredag:
Hade larm vid 7 för att vi skulle hinna äta frukost innan bytet av hotell. Efter den väldigtväldigt goda frukosten packade vi våra väskor och navigerade oss till Centralhotellet. Där registrerade vi oss, fick namnbrickor, fick material och tog kort. Efter det fick vi våra rum. Jag och en tjej från Stockholm skulle dela rum och när rummet vi blivit tilldelade var klaustrofobiskt litet utan några fönster blev vi tvugna att byta till ett hotell 4 kvarter bort från alla andra. Omständigt men nödvändigt. Sedan vi gick vi alla till Östgöta Nation och hade "Opening Ceremony". Sen tillbaka till hotellet för lunch - ca 10 Subway-platters. Sen hade vi först teambuilding med alla med en massa otroligt konstiga lekar innan vi blev indelade i våra kommitteer, delegates och chairs, och sedan hade vi teambuilding i kommitteer hela dagen. På kvällen var det dags för Euro Village då Västerviks Gymnasium fick Frankrike tilldelat, vi bjöd på vin samt baugetter med vitlöksost. Basically blev det marsipan, turkish delight, choklad och ännu mer marsipan till middag. Gick hem tidigare från kvällsaktiviteten denna kvällen för jag var jätteledsen och grundligt upprörd. Innan jag åkte på detta hade jag trott att jag var rätt så bra på engelska, men när vi hade teambuilding i kommitteerna och pratade med varandra kände jag mig så otroligt underlägsen. Somnade runt 24.
Lördag:
Vaknade av larm vid klockan 6, gjorde mig iordning och gick med min room mate till det andra hotellet där vi åt frukost - våfflor med nutella och grädde + en massa kaffe till det. Sedan gick vi alla till en skola och uppdelade i våra kommitteer jobbade vi med våra ämnen hela dagen, förutom de små energizers vi fick emellanåt. Jag och min kommittee hade ämnet Civil Liberties, Justice and Home Affairs - LIBE. Riktigt svårt ämne att hitta lösningar på men vi kom på en hel del bra. Även denna dag kände jag mig sjukt dåligt jämfört med de andra. Visade sig senare att många av dom hade alla ämnen i skolan på engelska (varav en av killarna hade haft alla ämnen på engelska sen 7:an och en av tjejerna hade en pappa från Storbrittanien). Hade jobb i komitteen från 8 på morgonen till 19 på kvällen - slitigt. Sen var det middag, pizza och sen evening activities vilket var jätteroligt. Denna kvällen satt vi uppe till klockan 2 och väntade på att få alla kommitteers resolutions för att kunna förbereda oss för morgondagen, men de fick vi aldrig och tillslut gav vi upp. Somnade runt halv 3.
Söndag:
Larm vid 05:30 efter att ha sovit 3 timmar, ville dö. Packade ihop våra saker, åt frukost, läste i stress the resolutions för att sedan gå i spöregn till Uppsalas universitetshus där vi startade vår General Assembly. När det var vårans kommittees tur gick jag upp till talarstolen och öppnade för oss, var otroligt nervös. Gick hyfsat bra och under resten av General Assembly fick jag till och med till några "points" till andra kommitteers resolutions. Vid klockan 16:30 var vi från Västervik tvugna att gå för att hinna med tåget och vid 17:11 gick tåget.

Så glad över att ha träffat människorna som kom i samma kommittee som mig både delegates och chairs. Så glad men sååå trött idag. Kunde inte förmå mig att gå till skolan utan har istället sovit drygt 12 timmar men är fortfarande trött. Måste se till att plugga nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt namn är Emma Victoria Wiesel och jag kom till världen den 3 juli 1998.
Jag bor i en liten stad i Småland, men i framtiden hoppas jag på att komma härifrån. På fritiden, när jag inte är fast i skolan, hänger jag med mina vänner, sitter vid datorn eller dansar. Jag är alltid full av energi och näst intill onormal!
- Life is too short!