0407

I hela 18 år har jag varit bunden till Västervik, varav 13 av dom åren har jag spenderat i skolan - en obligatorisk skolgång. Idag är det 70 dagar kvar till studenten, varav dom ca 37 skoldagar. 37 skoldagar kvar av 13 år. Jag kan inte vara annat än livrädd. Livrädd och så jävla spänd, spänd på att äntligen vara fri att göra vad tusan jag någonsin velat göra. Jag är otroligt rädd för döden, har alltid varit och kommer troligtvis alltid vara. Hela mitt liv har jag gått runt och sagt att om jag dör imorgon, då kommer skolan ha varit hela mitt liv. Tänkt "är detta verkligen allt det är?" men efter studenten hoppas jag att det blir ändring på det.

Trots denna frihet är jag ändå så jäkla rädd att det inte kommer bli sådär kul som man förställt sig. Att man kommer bli besviken och att man kanske kommer göra fel val. För det är ju just det, jag är fri, och jag måste göra val. Vill jag stanna hemma i sängen dagarna i ända, vill jag börja plugga direkt eller vill jag flytta? I rätt många år har saken varit rätt självklar för mig. Jag vill börja plugga direkt och det är juristprogrammet i Lund som gäller. Idag är jag inte alls lika säker. Efter att stress som varit under gymnasietiden är ett 5-årigt program med sjukt mycket press och stress inte något jag vill ta mig an. Samtidigt är jag rädd att välja något som jag, när jag är vuxen, kommer ångra.

Tanken av att valen jag gör om bara några månader kommer att påverka hela mitt liv gör att jag bara vill springa tillbaka i tiden och gå på lågstadiet igen. Och jag är väldigt medveten om att det är okej att välja fel, ändra sig i sin utbildning och lalala men jag vill bli klar tidigt och känner inte att jag vill hoppa runt bland massa olika utbildningar för att tillslut hitta rätt efter några år. Jag vill hitta rätt direkt. 

0403

April, ALLTSÅ VAD HÄNDER!??!?!?
Nu är det så jäääkla nära hörreni!! Så det var ett tag sen jag bloggade senast, precis efter sportlovet och nu är det snart påsklov!! Så vad har hänt? Vet knappt själv men sammanfattningsvis har jag äntligen tagit mitt körkort, bokat en resa till Spanien, varit en helg i Linköping hos Elisa med Wilma (sett hov1 och gått ut), firat 100-dagar till studenten på Palladium, köat utanför Mejeriet för att få en hyfsad balplats, varit med Emelie i Växjö och tittat in Linnéuniversitetet, varit i Linköping och sytt upp balklänningen och nu i helgen, varit i Linköping igen tor-sön och följt med Lina i skolan bland annat. 

Idag har varit en helt vanlig dag. Gjorde pannkakor imorse, tog bilen till skolan, hade två lektioner, skjutsade hem Lisa och Wilma, pluggade lite, möte upp Lisa och Fabian för att äta Ginger, åkte till godishuset och sen hem till Fabian. Nu är jag hemma och tänkte se på Ex on the beach för att sedan sova. Resten av veckan, helgen och nästa vecka kommer ägnas åt plugg för redan på torsdag har vi NP i svenska, skrift, på tisdag har vi en inlämning och en muntlig redovisning i engelska, inlämning av gymnasiearbetet och på onsdag har vi matteprov. PANIK. Men sen är det äääääntligen påsklov!!

Mitt namn är Emma Victoria Wiesel och jag kom till världen den 3 juli 1998.
Jag bor i en liten stad i Småland, men i framtiden hoppas jag på att komma härifrån. På fritiden, när jag inte är fast i skolan, hänger jag med mina vänner, sitter vid datorn eller dansar. Jag är alltid full av energi och näst intill onormal!
- Life is too short!