0407

I hela 18 år har jag varit bunden till Västervik, varav 13 av dom åren har jag spenderat i skolan - en obligatorisk skolgång. Idag är det 70 dagar kvar till studenten, varav dom ca 37 skoldagar. 37 skoldagar kvar av 13 år. Jag kan inte vara annat än livrädd. Livrädd och så jävla spänd, spänd på att äntligen vara fri att göra vad tusan jag någonsin velat göra. Jag är otroligt rädd för döden, har alltid varit och kommer troligtvis alltid vara. Hela mitt liv har jag gått runt och sagt att om jag dör imorgon, då kommer skolan ha varit hela mitt liv. Tänkt "är detta verkligen allt det är?" men efter studenten hoppas jag att det blir ändring på det.

Trots denna frihet är jag ändå så jäkla rädd att det inte kommer bli sådär kul som man förställt sig. Att man kommer bli besviken och att man kanske kommer göra fel val. För det är ju just det, jag är fri, och jag måste göra val. Vill jag stanna hemma i sängen dagarna i ända, vill jag börja plugga direkt eller vill jag flytta? I rätt många år har saken varit rätt självklar för mig. Jag vill börja plugga direkt och det är juristprogrammet i Lund som gäller. Idag är jag inte alls lika säker. Efter att stress som varit under gymnasietiden är ett 5-årigt program med sjukt mycket press och stress inte något jag vill ta mig an. Samtidigt är jag rädd att välja något som jag, när jag är vuxen, kommer ångra.

Tanken av att valen jag gör om bara några månader kommer att påverka hela mitt liv gör att jag bara vill springa tillbaka i tiden och gå på lågstadiet igen. Och jag är väldigt medveten om att det är okej att välja fel, ändra sig i sin utbildning och lalala men jag vill bli klar tidigt och känner inte att jag vill hoppa runt bland massa olika utbildningar för att tillslut hitta rätt efter några år. Jag vill hitta rätt direkt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt namn är Emma Victoria Wiesel och jag kom till världen den 3 juli 1998.
Jag bor i en liten stad i Småland, men i framtiden hoppas jag på att komma härifrån. På fritiden, när jag inte är fast i skolan, hänger jag med mina vänner, sitter vid datorn eller dansar. Jag är alltid full av energi och näst intill onormal!
- Life is too short!